VIJESTI
Language:  Regional |  English
<

Adria Security Summit
dio velike svjetske porodice


Kompanija Messe Frankfurt pružit će podršku organizaciji Adria Security Summita, koji se ove godine održava od 13. do 15. septembra u hrvatskom gradu Šibeniku. Manifestacija će se ubuduće održavati pod imenom „Adria Security Summit powered by Intersec“

Nakon višemjesečnih pregovora naša firma Global Security sklopila je dogovor s njemačkom kompanijom Messe Frankfurt, jednim od najvećih svjetskih organizatora poslovnih događaja, o pružanju podrške Adria Security Summitu, koji će od sada koristiti licencu Powered by Intersec. Ovime je kompanija Messe Frankfurt, zapravo, prvi put licencirala neki poslovni događaj u oblasti sigurnosti u Jadranskoj regiji i pružila podršku u njegovom organiziranju. Shodno tome, Adria Security Summit, koji se ove godine održava 13–15. septembra u Šibeniku, ubuduće će se održavati pod imenom „Adria Security Summit powered by Intersec“. Kao što je poznato, Adria Security Summit, najveća regionalna konferencija i izložba posvećena sigurnosnim tehnologijama i praksama, održava se od 2015. godine, svaki put na drugoj lokaciji unutar Jadranske regije. Nakon premijernog predstavljanja u Sarajevu, kojem su prisustvovala 393 učesnika, druga konferencija 2016. godine održana je u Beogradu, okupivši oko 520 sudionika i više od 50 izlagača.

Važan događaj za Messe Frankfurt
Wolfgang Marzin, predsjednik i direktor kompanije Messe Frankfurt, s kojim u nastavku možete pročitati ekskluzivni intervju, u zvaničnom saopćenju komentarisao je ovaj potez: „Zadovoljstvo mi je što smo i mi sada postali partner sektora zaštite i sigurnosti u južnoj Evropi. Zahvaljujući manifestaciji nazvanoj ‘Adria Security Summit powered by Intersec’ u mogućnosti smo napraviti prve korake na ovom relativnom malom, ali sve značajnijem tržištu. Ova konferencija je najnoviji poduhvat u sektoru sigurnosti i zaštite, koji igra važnu ulogu u našoj kompaniji. Uz 11 događaja koji se održavaju na četiri kontinenta, mi sektoru nudimo više atraktivnih platformi u potpunosti prilagođenim lokalnim i regionalnim uvjetima.“

Partnerstvom s kompanijom Messe Frankfurt krunisan je naš rad na promociji industrije sigurnosti kroz izdavačku djelatnost i organizaciju događaja u proteklih dvanaest godina. Kao centralna i godišnja konferencija i izložba Jadranske regije Adria Security Summit će dobiti partnera dostojnog za njegov dalji rast i jačanje. S renomeom značajnog poslovnog igrača na svjetskom nivou, Messe Frankfurt će Adria Security Summitu podariti novu vrijednost, što će u krajnjem interesu biti od velikog značaja za distributere, sistem-integratore, proizvođače i krajnje korisnike industrije sigurnosnih proizvoda i usluga.

Nikada veći i posjećeniji
Konferencija „Adria Security Summit powered by Intersec“ ove godine očekuje dolazak oko 80 izlagača i sponzora, te blizu 800 učesnika iz cijelog distributivnog lanca koji se bave sigurnosnom tehnologijom. Tu spadaju proizvođači, distributeri i prodavači u veleprodaji i maloprodaji, projektanti i instalateri, sistem-integratori, planeri i menadžeri sigurnosti i zaštite. Osim konferencije, koja je posvećena modernim trendovima u sektoru sigurnosnih tehnologija, važnu ulogu igra i međusobno povezivanje učesnika. Tokom pratećeg sajma kompanije iz ovog sektora će predstaviti svoje najnovije proizvode i rješenja, a više informacija o ovogodišnjem summitu možete dobiti na: www.adriasecuritysummit.com.
Sa svojih 11 manifestacija koje se organiziraju širom svijeta, kompanija Messe Frankfurt jedan je od vodećih organizatora skupova u oblasti sigurnosti i zaštite. Bavi se organizacijom sajmova i konferencija za brendove kakvi su Intersec i Secutech na području Bliskog istoka, Afrike, Azije, Južne Amerike i Evrope. Najnoviji dodatak ponudi sajmova je Intersec Saudijska Arabija, koji je prvi put održan u Džedi 2–4. maja 2017. godine. Dodatne informacije o svim događajima posvećenim sektoru sigurnosti i zaštite dostupne su na: www.safety-security.messefrankfurt.com.

O kompaniji Messe Frankfurt
Messe Frankfurt jedan je od najvećih svjetskih organizatora sajmova, konferencija i manifestacija. Uz svojih 2.400 uposlenika na 40 zemalja, kompanija ostvaruje godišnji prihod od preko 640 miliona eura godišnje. Zahvaljujući snažnim vezama s relevantnim sektorima i međunarodnom prodajnom mrežom, ova grupacija efikasno odgovara na poslovne potrebe svojih korisnika. U ponudi je cijeli spektar usluga na internetu i konkretnim lokacijama, koje korisnicima iz cijelog svijeta kontinuirano nude visok nivo kvaliteta i fleksibilnost prilikom planiranja, organizacije i pripreme manifestacija. Usluge uključuju iznajmljivanje izložbenog prostora, organizaciju sajma i marketing, usluge osoblja i keteringa. Sjedište kompanije je u gradu Frankfurtu na Majni, a vlasničku strukturu čine Grad Frankfurt (60 posto) i savezna država Hessen (40 posto). Više informacija o kompaniji dostupno je na: www.messefrankfurt.com.