Naši ponosni sponzori

Search Our Site

Language:  Regional |  English

- PREMIUM SPONZORI -
 - ZLATNI SPONZORI -
- SREBRENI SPONZORI -
- PODRŠKA -- PARTNERI -

PREMIUM SPONZOR

Alarm automatika jedan je od regionalnih lidera u industriji tehničke zaštite. Od 1989. razvila je poslovanje u 12 zemalja regije i stalnu saradnju sa 100 dobavljača i 2.000 kupaca. Ima više od 100 zaposlenih, od kojih je 70% visoke stručne spreme. Uz sisteme i usluge za različite aplikacije, razvija specijalizirana rješenja softverske integracije, za što je više puta nagrađivana za inovativnost. Posluje u skladu s ISO 9001:2008 i ISO 27001 certifikatima i Certifikatom poslovne sigurnosti, te ima pravo na AAA certifikat bonitetne izvrsnosti. Uz dojavne centre i instalatere, direktno posluje s vodećim kompanijama regije.

www.alarmautomatika.com

PREMIUM SPONZOR

Bosch Sigurnosni Sistemi vodeći su dobavljač proizvoda i sistema iz oblasti sigurnosti, zaštite i komunikacija. U odabranim zemljama Bosch nudi rješenja i usluge za sigurnost zgrada, energetsku učinkovitost i automatizaciju zgrada. Oko 9.000 saradnika ostvarilo je prodaju od otprilike 1,8 milijardi eura u 2016. godini. Portfolio proizvoda obuhvata videonadzor, protivprovalne sisteme, otkrivanje požara i glasovnu evakuaciju, kao i sisteme kontrole pristupa i upravljanja. Profesionalni audio i konferencijski sistemi za komunikaciju glasa, zvuka i muzike upotpunjuju asortiman. 

WWW.BOSCH.HR


PREMIUM SPONZOR

Dahua Technology jedan je od vodećih ponuđača rješenja u globalnoj videonadzornoj industriji. U 2016. godini dospjela je na četvrto mjesto na a&s-ovoj Security 50 listi najuspješnijih kompanija. Cilj Dahue je pružiti najkvalitetniji proizvod s najnovijom tehnologijom kako bi kupcima omogućila uspješno poslovanje. Kompanija upošljava više od 6.000 inžinjera za istraživanje i razvoj i tehničkog osoblja, koje radi na najsavremenijim tehnologijama: lećama za kamere, senzorima slike, kodiranju i prijenosu videozapisa, ugrađenim procesorima, grafičkoj obradi, videoanalitici, softverima, sigurnosti mreže i drugim tehnologijama.

WWW.DAHUASECURITY.COMZLATNI SPONZOR

Hikvision je najveći globalni proizvođač videonadzorne opreme i rješenja. Posjedujući najveći broj radnika u odjelu za istraživanje i razvoj, kompanija projektuje i razvija inovativne videonadzorne proizvode za sve sigurnosne potrebe, ulažući osam posto godišnjih prihoda u taj sektor. Njeno razumijevanje industrije i značajna ulaganja u istraživanja i razvoj učinila su je tehnološkim liderom na globalnom tržištu sigurnosti. Hikvision ima više od 6.000 inžinjera. Proizvodi te kompanije namijenjeni su različitim vertikalnim tržištima: vladinom, finansijskom, transportnom, maloprodajnom, obrazovnom, komercijalnom i stambenom sektoru. 

WWW.HIKVISION.COMZLATNI SPONZOR

Špica Group već 30 godina nudi najpriznatija svjetska rješenja za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena. Osim rješenja koja su plod vlastitog razvoja (Time&Space – SW i HW), nudi opremu i rješenja za kontrolu pristupa najvećih svjetskih proizvođača iz oblasti poput ASSA ABLOY, HID Globala i drugih. Špica Group je međunarodno preduzeće s firmama u Jadranskoj regiji (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) te širokom mrežom preprodavača. Špicina rješenja svakodnevno koristi preko 600.000 korisnika u više od 27 država.

WWW.SPICA.SI
SREBRENI SPONZOR

AVS ELECTRONICS SPA je 100% italijanska kompanija s više od 40 godina iskustva u radu sa sigurnosnim sistemima. AVS-ovi proizvodi razvijaju se i proizvode u Italiji, na što su posebno ponosni. Kompanija je počela s radom 1974. godine i od tada se razvija brzo, uz plasman proizvoda koji se danas mogu naći u više hiljada instalacija. AVS Electronics se bavi projektovanjem, testiranjem i proizvodnjom sigurnosnih uređaja za stambeni, industrijski, poslovni i vojni sektor. Danas posluje u više od 50 zemalja zahvaljujući kvalitetu njegovih proizvoda.

www.avselectronics.comSREBRENI SPONZOR

ComNetov asortiman proizvoda za komunikaciju i umrežavanje obuhvata ethernet prekidače, konvertere medija, bakrene pojačivače dometa, rješenja za PoE/napajanje na daljinu, komplete za bežičnu komunikaciju i mobilne uređaje. ComNetova rješenja globalno su zastupljena u brojnim sektorima i tipovima infrastrukture, dok su sigurnosne i podatkovne mreže projektovane tako da mogu raditi i u najekstremnijim i najzahtjevnijim okruženjima. Sjedište kompanije i fabrika  nalaze se u SAD-u, a podršku korisnicima pruža više od 80 radnika u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Španiji, Dubaiju, Indiji i Singapuru.

WWW.COMNET.NETSREBRENI SPONZOR

FLIR Systems vodeći proizvođač cjelovitih videonadzornih rješenja baziranih na otvorenim standardima, koja uključuju integrisane sisteme za upravljanje videom (VMS), termalne kamere, motorizirane IP kamere i naprednu videoanalitiku. Zahvaljujući nedavnoj akviziciji kompanije DVTEL, FLIR je postao globalni ponuđač cjelovitih rješenja, koja uključuju termalne kamere i kamere za rad pri normalnom osvjetljenju, upravljanje videom, videoanalitiku i rješenja za pohranu. FLIR posluje u mnogim zemljama i upošljava više od 2.800 radnika.

WWW.FLIR.COM
SREBRENI SPONZOR

Honeywell Security and Fire nudi projektnu kompetenciju međunarodne kompanije i prednost kontakta s lokalnim partnerima. Kupce u regionu opslužuje kroz sjedište u Beču i predstavništvo u Zagrebu. Honeywell je jedna od vodećih kompanija za zaštitu od požara, rješenja za protivpožarne klapne, upravljanje rizicima, inovativne sisteme evakuacijskog ozvučenja, sisteme tehničke zaštite i automatizacijska rješenja za objekte stambene i komercijalne primjene. Sistemi kompanije Honeywell instalirani su u mnogim industrijskim, infrastrukturnim, kancelarijskim, zdravstvenim, javnim i zabavnim objektima te hotelima. 

www.honeywell.com
SREBRENI SPONZOR

ID Shop iz Slovenije već 15 godina pruža sveubuhvatna sigurnosna rješenja za identifikaciju i kontrolu pristupa. Firma pruža usluge štampanja svih vrsta ID kartica: od klasičnih PVC do kartica na čip i beskontaktnih kartica različitih tehnologija, a štampu izvodi na visokokvalitetnim štampačima s najvećom mogućom zaštitom za kopiranje kartica. ID Shop je sve više prisutan i na području mehaničkih te mehatroničkih rješenja za kontrolu pristupa. Svojim klijentima nudi cjelovito rješenje: od savjetovanja, nabavke i instalacije materijala do postprodajne usluge i servisa.  

WWW.IDSHOP.SISREBRENI SPONZOR

IndigoVision je jedan od lidera u proizvodnji visokoučinkovitih i visokointeligentnih videosigurnosnih sistema. Nudi cjelovito sigurnosno rješenje, od softvera za upravljanje, preko kamera do pohrane. IndigoVisionovi sistemi nemaju jedinstvenu tačku kvara i pružaju video najboljeg kvaliteta korištenjem na tržištu vodeće kompresije radi smanjenja propusnosti i pohrane. S više od 700.000 kamera u preko 15.000 instalacija širom svijeta, IndigoVision služi krajnjim korisnicima da unaprijede operativnu učinkovitost, poboljšaju javnu sigurnost i omoguće brz odgovor na hitne slučajeve.   

WWW.INDIGOVISION.COMSREBRENI SPONZOR

Jantar je slovensko preduzeće sa skoro 25 godina poslovnog iskustva u oblasti proizvodnje i izrade sistema za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena, a odnedavno i za upravljanje ključevima. Sistemi koje isporučuje i instalira koriste se na aerodromima, u državnim institucijama i objektima kojima su potrebni napredna kontrola pristupa i evidencija radnog vremena, a njeni klijenti dolaze i iz finansijskog, farmaceutskog, prehrambenog i transportnog sektora. Rezultati Jantarovog rada vidljivi su u više od 2.000 sistema za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena instaliranih širom Evrope. 

www.jantar.si


SREBRENI SPONZOR

METEL – IFTER nudi rješenja za industrijske switcheve i IO module, koje u potpunosti podržava pomoću svog softvera za integraciju i vizualizaciju IFTER-EQU. METEL je češka kompanija koja je od osnivanja 1996. godine fokusirana na proizvodnju komunikacijske opreme za sigurnosne i automatizacijske sisteme. Trenutno METEL uglavnom proizvodi industrijske managed switcheve, IO module, kontrolne jedinice i proizvode za zaštitu od strujnih udara, koje prodaje u više od 20 zemalja širom svijeta. Poljska kompanija IFTER od samih početaka 1999. godine radi na razvoju integracijskog i vizualizacijskog softvera.

WWW.METEL.EUSREBRENI SPONZOR

MOBICOM od 1993. godine pruža najbolja rješenja za tehničku sigurnost, sigurnosna inžinjerska rješenja i najpouzdanije proizvode svjetski poznatih proizvođača (DSC, OPTEX, ADS) na slovenskom tržištu. Vlastitim fleksibilnim rješenjima omogućuje bolje poslovanje i brži napredak svojim kupcima i poslovnim partnerima. Osim marketinške opreme, Mobicom u svom radu često ima savjetodavnu i obrazovnu ulogu, što ga značajno odvaja od ostalih povezanih kompanija u području sigurnosnog inžinjeringa.
SREBRENI SPONZOR

MSR-Electronic razvija i proizvodi savršeno usklađene senzore, kontrolere i naprave za upozorenje, koji se na više načina mogu kombinirati u visokokvalitetne sisteme upozorenja na prisustvo plina na temelju širokog raspona metoda za otkrivanje gasova. Kompanija razvija inovativne tehnologije za nadzor objekata, industrijskih postrojenja i plovila, koje se mogu integrisati u složene alarmne sisteme. Uređaji su proizvedeni u skladu s važećim standardima..

WWW.MSR-GROUP.EU


SREBRENI SPONZOR

OPTEX je japanski proizvođač sigurnosnih detektora, čiji su proizvodi prepoznati zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji detekcije pomoću IR zračenja. Kompanija nudi PIR i PIR/MW detektore za rad na otvorenom i u zatvorenom prostoru, aktivne infracrvene zrake, sistem zaštite pomoću optičkog kabla i jedinstvenu tehnologiju laserskog skenera REDSCAN. Proizvodi Optexa dostupni su u preko 50 zemalja. Od osnivanja 1979. kompanija je stekla globalnu reputaciju na osnovu kvaliteta, inovativnosti i tehničke izvrsnosti. OPTEX Security Sp. z o.o. zadužen je za distribuciju sigurnosnih proizvoda u istočnoj Evropi.

WWW.OPTEXAMERICA.COM


SREBRENI SPONZOR

Ortus je osnovan 2001. godine, od kada posluje na tržištu protivprovalnih i protivpožarnih alarmnih sistema i monitorinških usluga. Kompanija proizvodi protivprovalne sisteme Lun serije i softver za upravljanje alarmima Phoenix. Ortus kontinuirano razvija i unapređuje svoj hardver i softver. Pruža usluge monitoringa alarmnih situacija za 25.000 klijenata, koji u cijelosti koriste Ortusove kontrolne ploče. Više od 500 globalnih kompanija posjeduje Ortusovu centralnu stanicu za praćenje Orlan. Sjedište kompanije je u San Franciscu, SAD.

www.ortus.ioSREBRENI SPONZOR

Poslovna divizija sigurnosni sistemi kompanije Sony Electronics jedna je od vodećih u oblasti videosigurnosne tehnologije, a pruža rješenja za svaku primjenu. Najsavremenijom tehnologijom za snimanje slika i inovativnim funkcijama za efektivan nadzor u realnom vremenu Sonyjev širok asortiman HD i 4K kamera nudi vrhunska rješenja nadzora za različite visine budžeta. Kamere su posebno dizajnirane da odgovore na specifične potrebe i zahtjeve, pružajući kupcu jasna i inteligentna rješenja za nadzor na svakom tržištu i u najzahtjevnijim uvjetima.

www.sony.co.ukSREBRENI SPONZOR

Tenzor grupa se više od 20 godina uspješno bavi kreiranjem i implementiranjem naprednih rješenja u oblastima tehničke zaštite, upravljanja drumskim saobraćajem, automatizacije u zgradama (pametne zgrade – BMS), upravljanja turističkim objektima te poslovne inteligencije. Vlastiti razvojni i projektantski biroi omogućavaju joj izradu naprednih tehnoloških rješenja po mjeri i potrebi svakog klijenta. Bavi se i procjenom rizika te sigurnosnim konsaltingom. Putem svojih članica Tenzor grupa zauzela je strateško mjesto u regionu kao sistem-integrator naprednih tehničkih rješenja.

www.tenzor.si
SPECIJALNI PARTNER KONFERENCIJE

Messe Frankfurt je najveći svjetski organizator sajmova, kongresa i događaja s vlastitim izložbenim prostorom. Grupa zapošljava više od 2.300 ljudi na oko 30 lokacija širom svijeta. Od automobilske industrije do logistike, od tekstila do uređenja domova, od energetske učinkovitosti do sigurnosti – Messe Frankfurtov program sajmova, kongresa i drugih događanja iznimno je šarolik. Kompanija je 2016. organizirala više od 417 sajmova, kongresa i drugih događaja. Intersec je vodeća međunarodna konferencija Messe Frankfurta za industriju sigurnosti i zaštite. Posljednje izdanje u januaru 2017. ugostilo je 1.304 izlagača i 32.750 posjetilaca.

WWW.MESSEFRANKFURT.COMOFICIJELNI AVIO PREVOZNIK

TURKISH AIRLINES je osnovan 1933. s flotom od pet aviona. Danas je član Star Alliancea, ima 4 zvjezdice i flotu od 337 (putničkih i teretnih) aviona, koja leti na 299 destinacija širom svijeta: 250 međunarodnih i 49 domaćih. Prema Skytrax istraživanju 2016. godine, Turkish Airlines je izabran kao "Najbolja evropska aviokompanija" po šesti i "Najbolja južnoevropska aviokompanija" po osmi put zaredom. Tokom proteklih šest godina dobijao je mnoga priznanja na svjetskom nivou, kao što su "Najbolja ketering usluga ekonomske klase", "Najbolja ketering usluga poslovne klase", "Najbolji Lounge Dining poslovne klase" i "Najbolja poslovna avioloža". 

WWW.TURKISHAIRLINES.COM